PROGRAMA ACTIVITATS CA N'OLIVER

gener – desembre de 2017Com fer un cistell ibèric

Diumenge 15 de gener, 11.30 h

Taller de cistelleria

Activitat per a tots els públics

Diumenge 15 de gener comença el programa anual d'activitats "Descobrim la cultura ibèrica al poblat de Ca n'Oliver" que cada any preparen conjuntament el Museu i el Col·lectiu de Recerques Arqueològiques de Cerdanyola. Com ja és habitual, les activitats es faran cada tercer diumenge de mes (excepte abril, agost i octubre), són molt diverses i, en general, s'adrecen a tot tipus de públic. 

Aquesta primera activitat gira al voltant del treball de l'espart, un material que en època ibèrica es feia servir per fer cabassos, catifes, calçat, etc. i que ens permetrà descobrir una de les tasques quotidianes de les famílies ibèriques.

Durant l'activitat els participants, adults i infants, descobriran com treballar aquesta fibra vegetal i ho experimentaran fent-se un braçalet o una cinta amb aquest material.Calcetes i calçotets abans i ara

Diumenge 19 de febrer, 11.30 h

Taller d’indumentària
Activitat per a tots els públics

El proper diumenge 19 de febrer a les 11.30 h es farà la segona activitat especial programada amb motiu de l'exposició "Intimitats" que acull el Museu de Ca n'Oliver des del 13 de gener: Calcetes i calçotets abans i ara. Es tracta d'una proposta adreçada a tot tipus de públic on aprendrem les diferències entre la roba interior que portaven ibers, grecs i romans i la que portem ara. També dissenyarem la nostra pròpia peça amb paper i la decorarem seguint les modes d’abans i les actuals deixant anar la nostra imaginació.En Bilos i la Betinin ensenyen casa seva

Diumenge 19 de març, 11.30 h

Visita teatralitzada
Majors de 8 anys

Diumenge 19 de març a les 11.00 h es farà una visita teatralitzada al poblat ibèric de Ca n’Oliver durant la qual dos personatges ibèrics, en Bilos i la Betinín, ens explicaran com eren el seu poble i les cases on vivien les famílies ibèriques en el segle III aC i una infinitat d’aspectes relacionats amb la vida quotidiana dels seus habitants. Els participants podran aprofitar l’ocasió per preguntar-los tot el que vulguin sobre la Cultura Ibèrica i, potser, descobrir alguns dels seus misteris, com l’escriptura o els enterraments infantils. Si volen o poden ells ens contestaran.

Aquesta activitat, organitzada pel CRAC i Patrimoni Cultural del Servei de Cultura, està recomanada per a majors de 8 anys, és gratuïta i no cal inscripció prèvia.A l’Antiguitat, plantes per a tot

Diumenge 9 d’abril, 11.30 h

Demostració de l’ús tradicional de les plantes
Activitat per a tots els públics

El diumenge 9 d’abril el Museu d’Història de Cerdanyola ens fa una nova proposta per donar la benvinguda a la primavera.
De la mà de l’Esteve Padullés, enguany farem un taller per conèixer les plantes que ens envolten i els seus diferents usos des de l’antiguitat fina ara.
L’activitat es realitzarà a la terrassa del Museu i Poblat Ibèric de Ca n’Oliver i té una durada aproximada de 3 h. L’activitat està recomanada per a majors de 8 anys.Vinya i vi a l’Antiguitat

Diumenge 21 de maig, 11.30 h

Xerrada, taller i tast de vins
Activitat per a tots els públics

El Museu Ca n'Oliver acollirà una nova edició del programa 'La vinya i el vi a Collserola', organitzat conjuntament pel Consorci del Parc Natural de la Serra de Collserola i tots els municipis de l'àmbit del Parc.
Aquest any l'activitat girarà al voltant dels que els clàssics grecs i romans ens han deixat escrit sobre la producció i el consum del vi i s'acabarà amb la degustació de vins a la romana i alguna altra sorpresa.Arqueòleg per un dia

Diumenge 18 de juny, 11.30 h

Visita a les excavacions
Majors de 8 anys

El diumenge 18 de juny a les 11.30 h, el programa d’activitats del Museu i Poblat Ibèric de Ca n’Oliver proposa una visita guiada pel director de les excavacions arqueològiques a l’àrea del jaciment què s’està excavant.

Els participants descobriran les noves dades que els treballs arqueològics han aportat al coneixement del poblat de Ca n’Oliver, i, fins i tot, veuran el treball que s’està fent amb el materials localitzats en la campanya.

L’activitat és gratuïta i està recomanada per a majors de 12 anys.Ca n’Oliver a la nit

Divendres 14 de juliol, 21 h

Activitat nocturna
Majors de 10 anys

Pendent de concretar.Lauro, un poblat ibèric al Montseny

Diumenge 17 de setembre, 9 h

Visita al jaciment ibèric de Samalús
Activitat per a tots els públics

Per conèixer la cultura ibèrica el Museu de Ca n’Oliver proposa una sortida fora de la ciutat per visitar el jaciment ibèric de Samalús al Montseny.

El diumenge 19 de setembre al matí visitarem el poblat ibèric del Puig del Castell de Samalús (Cànoves i Samalús) que es troba al Parc Natural del Montseny i pertany al territori de la tribu dels laietans.

El jaciment del Puig del Castell destaca pel seu bon estat de conservació. Situat a més de 600 metres d’alçada, al massís del Montseny, aquesta fortificació, estava protegida per nombroses torres, que conferien al lloc, unes característiques defensives espectaculars.

L’activitat està recomanada per a majors de 8 anys i és gratuïta. Per participar cal inscriure’s prèviament al Museu de Ca n’Oliver al 93 580 45 00 o per correu electrònic al museucanoliver@cerdanyola.cat a partir del 4 de setembre. Les places són limitades. El desplaçament es farà en autocar.XVII Cap de Setmana Ibèric

Dissabte 30 setembre i diumenge 1 d’octubre

Jornada de portes obertes i activitats diverses
Activitat per a tots els públics

Novament el Museu i Poblat Ibèric de Ca n’Oliver participa de la festa de la cultura ibèrica que celebren tots els jaciments arqueològics que integren la Ruta dels Ibers.

La Ruta dels Ibers és un projecte de Turisme Cultural promogut i coordinat des del Museu d’Arqueologia de Catalunya i l’Arqueoxarxa que té com a objectiu donar a conèixer els principals jaciments ibèrics del país i les tribus que els van habitar.

Com cada any la festa del Cap de Setmana Ibèric gira al voltant d’un tema específic.

Com és habitual, el Museu d’Arqueologia de Catalunya ha preparat una campanya de difusió de les activitats que s’organitzen a tots els jaciments i un obsequi pels nens i nenes que hi participin.

A Ca n’Oliver, durant tot el cap de setmana, es farà jornada de portes obertes i visites guiades a les exposicions del Museu i una gran diversitat d’activitats familiars que es desenvoluparan al poblat i que han preparat conjuntament el CRAC i els tècnics del Museu.Indiana Jones i el museu maleït

Diumenge 19 de novembre, 11.30h

Joc de rol
Activitat per a tots els públics

El proper diumenge 19 de novembre a les 11.30 h es farà una de les activitats especials programades amb motiu de l'exposició " A la recerca dels tresors perduts. Homenatge a l’arqueòleg cinematogràfic Indiana Jones" que acull el Museu de Ca n'Oliver. Es tracta d'una proposta adreçada a tot tipus de públic on ens endinsarem en l’univers de l’Indiana Jones tot jugant a ser aventurers dins un misteriós museu d’arqueologia. L’activitat és gratuïta i no cal inscripció prèvia per participar.Jugar com abans

Diumenge 17 de desembre, 11.30h

Taller de jocs de taula de l’Antiguitat
Activitat per a tots els públics

El diumenge 17 el Museu de Ca n’Oliver acull una proposta adreçada a tots els públics.

A partir de les 11.30 h els participants descobriran diferents jocs des de l’antiguitat fins a l’edat mitjana, la majoria dels quals encara hi juguem. Després adults i nens i nenes faran un taller per construir un joc de viatge com els que portaven els legionaris romans i que després es podran endur a casa.

L’activitat és farà al museu, és gratuïta, no cal inscripció i està recomanada per a tot tipus de públic.

 


Museu i Poblat Ibèric de Ca n'Oliver

Programa d'activitats 2017