Col·lectiu de Recerques Arqueològiques de Cerdanyola
(CRAC)


El Col·lectiu de Recerques Arqueològiques és una entitat sense ànim de lucre que va néixer l'any 1987 arran de les excavacions arqueològiques al jaciment de Ca n'Oliver. Està formada per estudiants i llicenciats en història, arqueologia, història de l'art i altres disciplines relacionades amb les ciències humanes. Els seus objectius són la recerca, la protecció i la difusió del patrimoni històric de Cerdanyola.

En el camp de la recerca, el CRAC ha col·laborat en les campanyes d'excavacions programades al poblat ibèric de Ca n’Oliver des del 1987 i al de Can Xercavins (1991-2002) i ha participat en els treballs de recerca a l'església Vella de Sant Martí, a la cabana del bronze de Can Bertran, al jaciment del Poliesportiu de la UAB, etc. Alguns dels seus membres són els autors dels articles de difusió científica en els quals es presenten els resultats d'aquests treballs.

En el camp de la difusió, d'ençà que es van obrir al públic el poblat de Ca n’Oliver i, després, el Museu, el CRAC ha centrat la seva activitat en la dinamització d’aquest espai històric. En estreta col·laboració amb els tècnics del Museu, prepara cada any el programa anual “Coneguem la cultura ibèrica al poblat de Ca n’Oliver” amb tot un seguit de propostes destinades especialment al públic familiar. Aquesta col·laboració està regulada mitjançant un conveni amb l'Ajuntament de Cerdanyola.

Des del 2010, la seu del CRAC es troba al Museu de Ca n’Oliver i el seu fons bibliogràfic especialitzat en arqueologia forma part de la biblioteca del Museu. Fins al 1999 el CRAC va editar la revista d'arqueologia LIMES, que li ha permès desenvolupar un programa d'intercanvi de publicacions científiques amb més de dues-centes institucions de Catalunya, d'arreu de l'Estat i d'alguns països de la Unió Europea. A la botiga del Museu es poden trobar els números no exhaurits de la revista.