Exposició temporal


La sala d’exposicions temporal està dedicada a Josep Barberà que, als anys 50 dels segle XX amb altres afeccionats a l’arqueologia, va fer les primeres excavacions al poblat de Ca n’Oliver i sempre va donar el seu suport a l’equip que a partir dels anys 80 va reprendre els treballs arqueològics. La sala Josep Barberà està destinada a acollir el programa d’exposicions temporals del Museu d’Història de Cerdanyola.

Cada any es programen mostres de temàtica diversa relacionada amb el patrimoni cultural i natural. El programa d’exposicions temporal té com a objectiu la divulgació històrica, etnogràfica i natural, en sentit ampli, procurant aportar dades i objectes relacionats amb Cerdanyola i aconseguir la participació de persones i entitats de la ciutat, amb la voluntat d’implicar la societat civil en el dia a dia del Museu.

Per assolir aquests objectius i aprofundir en els continguts de les exposicions es dissenya un programa d’activitats complementari, sovint en col·laboració amb altres museus i serveis municipals.Exposició actual: La revolució neolítica. La Draga, el poblat dels prodigisDel 17 de gener al 31 de març

El Museu de Ca n'Oliver comença la programació d'exposicions temporals del 2019 amb la inauguració d'una mostra dedicada a un jaciment excepcional, la Draga, l'únic poblat neolític d'ambient lacustre de la Península Ibèrica i que es troba a tocar de l'estany de Banyoles.
L'exposició ens presenta el resultat de 30 anys de recerca continuada al jaciment a través de la Joana, una estudiant d'arqueologia de la Universitat Autònoma de Barcelona, que marxa a excavar a la Draga.

Pròximes exposicions