Museu de Ca n’Oliver

The Ca n'Oliver Museum is a building inaugurated on October 10, 2010. It was designed by the architects team AV62 Arquitectos SLP. Institutions such as the European Union, the Generalitat de Catalunya, AGBAR Aigües de Barcelona, Abertis and the Town Council of Cerdanyola participated in its financing. The building rises inside an old quarry located to the west of the hill.

This location integrates it in its natural environment in such a way that it is almost invisible and does not steal limelight to the more than 6.000 m2 of recovered archaeological remains. It has an area of 1.070 m2 and is divided into two floors. On the ground floor you can find the entrance, the warehouses, the library and different workspaces. On the first floor there are two exhibition halls, the reception, and the shop. The roof is a terrace that recovers the old profile of the hill from which you can see the whole plain of the Vallès area and the pre-coastal mountain range.