CERDANYOLA, CULTURA, NATURA I PATRIMONI

2023


Església Romànica de Sant Iscle i Santa Victòria de les Feixes

Tercer diumenge de mes (excepte l'agost) de 10:00 a 14:00 h

L'antiga església parroquial és un edifici romànic construït al segle XII a la vall de les Feixes, a la serra de Collserola, sobre les restes d’un temple preromànic documentat des del 995 i un cementiri de tombes antropomorfes.
Sant Iscle és un element singular de la història medieval i moderna de Cerdanyola i el seu passat pagès queda reflectit en les successives reformes que s’hi van fer al llarg dels segles.

Activitat gratuïta.

Visita als Jardins Històrics de Cerdanyola

Darrer diumenge de mes a partir de les 11:30 h

Itinerari que connecta Can Llopis i Ca n’Ortadó, dos jardins amb història vinculats a un temps en què Cerdanyola del Vallès va tenir una comunitat d’estiuejants important.

El recorregut comença a la porta de Can Domènech (Museu d'Art de Cerdanyola del Vallès) a les 11:30 h i acaba a Ca n’Ortadó a les 13:30 h.

Activitat gratuïta amb inscripció prèvia al Museu d’Art de Cerdanyola del Vallès o bé trucant al telèfon
935 914 130.


Homenatge a les persones deportades i mortes als camps nazis

Dimecres 7 de juny. 19h. Biblioteca central de Cerdanyola del Vallès.

Homenatge a les persones deportades i mortes als camps nazis amb motiu del 5 de maig, dia d'homenatge als espanyols deportats i morts a camps de concentració i a totes les víctimes espanyoles del nazisme.


Mestres Republicans. Història d'una infàmia.

Dissabte 10 de juny. 18h. Escola Pública Sant Martí.

Activitat literària centrada en la lectura de dues obres que, des de diferents òptiques, analitzen l'ensenyament i els seus instruments, els metres de la Segona República i la repressió cruel que can patir a mans del règim franquista.

Activitat organitzada per Vespres Literaris en col·laboració amb el Museu d'Història de Cerdanyola.