Església Romànica de Sant Iscle i Santa Victòria de les FeixesL’antiga església parroquial de Sant Iscle i Santa Victòria de les Feixes és un edifici romànic construït al segle XII a la vall de les Feixes, a la serra de Collserola, sobre les restes d’un temple preromànic documentat des del 995 i un cementiri de tombes antropomorfes.

Sant Iscle és un element singular de la història medieval i moderna de Cerdanyola i el seu passat pagès queda reflectit en les successives reformes que s’hi van fer al llarg dels segles.

El 1995, amb motiu del mil·lenari de la primera cita documental, es va fer una important intervenció arqueològica a l’interior, es va restaurar l’edifici, recuperant en part l’aspecte que tenia al segle XVII, i es va museïtzar.

Actualment, l’antiga sagristia acull una petita exposició sobre l’evolució de l’església i la parròquia i s’hi poden veure les restes d’algunes tombes antropomorfes. Al temple són visibles elements arquitectònics d’època romànica, gòtica i renaixentista.


HORARI


Tercer diumenge de mes.
Diumenge de les Jornades Europees del Patrimoni.
Tancat a l'agost.


De 10:00 a 14:00 h.


Adreça:
Avinguda d’Horta/camí de Can Catà (Parc Natural de la serra de Collserola).
Propietat privada.