Exposició temporal


La sala d’exposicions temporal està dedicada a Josep Barberà que, als anys 50 del segle XX amb altres afeccionats a l’arqueologia, va fer les primeres excavacions al poblat de Ca n’Oliver i sempre va donar el seu suport a l’equip que a partir dels anys 80 va reprendre els treballs arqueològics. La sala Josep Barberà està destinada a acollir el programa d’exposicions temporals del Museu d’Història de Cerdanyola.

Cada any es programen mostres de temàtica diversa relacionada amb el patrimoni cultural i natural. El programa d’exposicions temporal té com a objectiu la divulgació històrica, etnogràfica i natural, en sentit ampli, procurant aportar dades i objectes relacionats amb Cerdanyola i aconseguir la participació de persones i entitats de la ciutat, amb la voluntat d’implicar la societat civil en el dia a dia del Museu.

Per assolir aquests objectius i aprofundir en els continguts de les exposicions es dissenya un programa d’activitats complementari, sovint en col·laboració amb altres museus i serveis municipals.
(In)visibles i (O)cultes


Del 25 de febrer a l'11 d'agost de 2024


El Museu d’Història de Cerdanyola té el plaer de presentar la seva nova exposició temporal, que s'inaugurarà el pròxim diumenge 25 de febrer de 2024.

Al llarg de la història de la ciència, els homes han ocupat el paper principal mentre les dones, per raó de gènere, han estat sovint relegades a un segon pla, atrapades sota sostres de vidre invisibles.

Des de l’antic Egipte fins a la Gran Bretanya del segle XXI, en totes les èpoques i continents, les dones han estat sistemàticament ignorades i marginades en els cercles científics. Aquesta exposició ofereix una oportunitat única per a fer un viatge
a través de l'espai i el temps, revelant les fascinants vides de 24 científiques que, malauradament, la història ha silenciat.

Com a resposta a aquesta flagrant discriminació, el 2016 es va establir l'11 de febrer com a Dia Internacional de les Dones i Nenes en la Ciència, una iniciativa per reconèixer i celebrar el paper essencial de les dones en aquest àmbit i promoure la igualtat de gènere.

Aquesta mostra ha estat generosament produïda pel Museu de Ciències Naturals de Barcelona, el qual ha cedit el seu contingut per a aquesta ocasió especial.


I tu? Què has fet per la victòria?

Cerdanyola, un lloc de refugi

Del 28 d'abril al 20 de desembre de 2024


Aquesta exhibició forma part del programa "Memòria en Xarxa", impulsat per la Diputació de Barcelona, i estarà oberta al públic fins a finals d'any.

La mostra ens transportarà al cor de la Guerra Civil Espanyola, destacant l'extraordinari esforç i la solidaritat de la població, especialment en l'acollida de refugiats a Cerdanyola. Amb la participació de 19 museus de les comarques de Barcelona, serà una oportunitat única per aprofundir en aquests esdeveniments històrics fonamentals.

Us convidem cordialment a unir-vos a nosaltres en aquest esdeveniment especial, on podreu connectar amb el passat i honorar la memòria de tots aquells que van viure aquests temps difícils.