Exposició temporal


La sala d’exposicions temporal està dedicada a Josep Barberà que, als anys 50 del segle XX amb altres afeccionats a l’arqueologia, va fer les primeres excavacions al poblat de Ca n’Oliver i sempre va donar el seu suport a l’equip que a partir dels anys 80 va reprendre els treballs arqueològics. La sala Josep Barberà està destinada a acollir el programa d’exposicions temporals del Museu d’Història de Cerdanyola.

Cada any es programen mostres de temàtica diversa relacionada amb el patrimoni cultural i natural. El programa d’exposicions temporal té com a objectiu la divulgació històrica, etnogràfica i natural, en sentit ampli, procurant aportar dades i objectes relacionats amb Cerdanyola i aconseguir la participació de persones i entitats de la ciutat, amb la voluntat d’implicar la societat civil en el dia a dia del Museu.

Per assolir aquests objectius i aprofundir en els continguts de les exposicions es dissenya un programa d’activitats complementari, sovint en col·laboració amb altres museus i serveis municipals.Resistents i deportades


Del 12 d'abril al 8 de maig de 2023


Exposició dedicada a les dones de l'exili republicà que van formar part de la resistència francesa contra l'ocupació alemanya de França i a les més de 200 que van ser deportades  que van acabar als camps de concentració nazis, fonamentalment al de  Ravensbrück. Tota pedra fa paret. La pedra seca a Catalunya


Del 9 de juny al 23 de juliol de 2023


Mostra que ens acosta a les construccions i a les tècniques de la pedra seca que ens ofereix una panoràmica àmplia sobre aquest gran llegat de l'arquitectura tradicional.