Temporary exhibition


The temporary exhibition hall is dedicated to Josep Barberà, who in the 50's, along with other archaeological enthusiasts, made the first excavations in the village of Ca n'Oliver and always gave his support to the team that resumed the archaeological works in the 80’s. The space Josep Barberà is destined to host the program of temporary exhibitions of the Cerdanyola Museum.

Each year diverse samples are programmed related to cultural and natural heritage. The main goal of the temporary exhibition program is historical, ethnographic and natural dissemination, in a broad sense, trying to contribute data and objects related to Cerdanyola and get the participation of people and entities of the village, with the will to involve civil society in the day to day of the Museum.

To achieve these objectives and to deepen the contents of the exhibitions, a complementary program of activities is designed, often in collaboration with other museums and municipal services.Exposició actual: A la recerca dels tresors perduts


Del 7 de setembre al 11 de febrer

El 2016 es va celebrar el 35è aniversari de la pel·lícula A la recerca de l'Arca Perduda, considerada per la crítica internacional com el millor film d’aventures i acció de tota la història. Indiana Jones ha estat també un referent per a que molts joves encaminessin la seva trajectòria professional a l’arqueologia, tot veient les aventures de l’heroi.

El Museu d’Arqueologia de Catalunya i Rubens Produccions us conviden a descobrir els tresors que amaga el misteriós hangar nord-americà, l’Àrea 51, que com diu Indy: “Haurien d’estar en un museu”. El Sant Graal, l’Ídol d’Or de la Fertilitat, el Capçal de Ra o la Calavera de cristall s’exposen al costat dels veritables tresors de la nostra història.

 

Pròximes exposicions 


 Ossos: un viatge a l’època medieval de la mà de l’antropologia física


Del 22 de febrer al 15 d'abril

L’exposició “Ossos: un viatge a l’època medieval de la mà de l’antropologia física” ens apropa a les condicions de vida de les poblacions catalanes entre els segles VIII i XV a través de l’estudi de les restes d'esquelets localitzades en jaciments arqueològics bàsicament de la Catalunya Central.

L’exposició explica com vivien i morien els nostres avantpassats de l’edat mitjana i aprofundeix en diferents aspectes de la seva vida a partir de la utilització de diverses tècniques de l’antropologia física –la ciència que estudia les restes òssies– i la paleopatologia –la ciència que estudia les malalties que van patir persones o animals del passat.

Una part important dels monuments i necròpolis presentades en aquesta mostra varen ser estudiades en col·laboració per membres del laboratori de paleopatologia i paleoantropologia del Museu d’Arqueologia de Catalunya i foren excavats pel Servei del Patrimoni Arquitectònic Local (SPAL) de la Diputació de Barcelona i per altres centres d’investigació i empreses.